Belly Bind

POST-PARTUM

Belly binding, ook wel bekend als Bengkung Belly Binding, Komt oorspronkelijk uit het oude Maleisië. Deze eeuwenoude traditie omvat het inbinden van de buik van een pas bevallen vrouw met behulp van een lange, smalle lap katoenen stof. Deze stof van maar liefst 17 meter lengte wordt op een prachtige manier om de heupen, buik en een deel van de ribben geknoopt.

Bengkung Belly Bind

De geschiedenis van het bellybinden gaat terug tot in de Maleisische cultuur, waar het werd beschouwd als een belangrijk onderdeel van het postpartum herstelproces. Vrouwen maakten gebruik van de techniek om hun lichaam te ondersteunen en te helpen herstellen na de bevalling.

Na de bevalling ervaren veel vrouwen een gevoel van leegte in hun buik. Het inbinden van de buik met behulp van belly binding helpt bij het terugbrengen van de interne organen naar hun oorspronkelijke positie. Het biedt ondersteuning aan de buikspieren en helpt deze weer naar elkaar toe te brengen.

Dit gevoel van steun en omhulling kan voor veel vrouwen een prettige ervaring zijn, aangezien het de leegte die na de bevalling kan worden gevoeld, verzacht op een zachte en liefdevolle manier.


Het bellybinden heeft door de jaren heen zijn weg gevonden naar andere culturen en wordt nu wereldwijd gebruikt als een gebruik om het postpartum herstel te ondersteunen. Veel vrouwen vinden troost en fysieke voordelen in deze oude methode van buikomhulling, die hen helpt om te helen na de bevalling en weer in balans te komen.

Belly binden is een essentieel onderdeel van het Nourishing New Mama Plan van Soulful Mama. Dit plan is gericht op het bieden van ondersteuning en verzorging aan pas bevallen moeders, waarbij verschillende traditionele en holistische methoden worden gecombineerd om het postpartum herstel te bevorderen.Gevoel van Steun

WERELDWIJD GEBRUIK

Let me tell you something about being a woman

LAATSTE BLOGS