Yoni Steam

POST PARTUM

Yoni steam wordt al eeuwenlang toegepast in verschillende culturen en werelddelen. Het is een eeuwenoude traditie die van moeder op dochter en van generatie op generatie is doorgegeven. Vrouwen gebruikten het als een manier om voor zichzelf te zorgen en hun gezondheid te ondersteunen.

Yoni Steam

Het verhaal achter yoni steam raakte mij diep. Ik leerde dat het niet alleen werd gebruikt om vaginale ongemakken en gynaecologische problemen te verlichten, maar ook om een diepere verbinding te maken met de eigen vrouwelijkheid. Het stomen werd gezien als een ritueel waarbij men de menstruatiecyclus, de vagina en de baarmoeder kon eren en vieren.

Met veel liefde heb ik yoni steam inmiddels toegevoegd aan mijn behandelingen. Het is een prachtige bezigheid om de juiste kruiden te verzamelen en zorgvuldig stoommengsels te bereiden. Terwijl de geuren mijn huis vullen, verdiep ik me in de geschiedenis en genezende eigenschappen van elk kruid. Kamille voor kalmering, rozemarijn voor stimulatie, lavendel voor ontspanning - ik ken elk kruid bij naam en weet precies hoe ik ze moet combineren voor het gewenste effect.


Tijdens jouw kraamperiode zul je merken dat deze sessies van onschatbare waarde zijn. Als pas bevallen vrouw zul je ervaren dat het stomen bijdraagt aan het herstel van jouw vaginale weefsel. Je zult troost en ontspanning ervaren terwijl je boven de dampende kom met kruiden zit. Het stomen biedt een gevoel van dankbaarheid en vreugde wanneer je weer in contact komt met jouw lichaam na de bevalling.

Ik zorg ervoor dat je comfortabel zit op een speciaal handgemaakt houten stoomkrukje. Je wordt ondersteund door kussens en gedurende de hele sessie omhuld met dekens, zodat je je heerlijk op je gemak voelt. Ik begeleid het stomen met rustgevende muziek en een  visualisatie, zodat je kunt wegdromen terwijl de geneeskrachtige eigenschappen van de kruiden en bloemen hun werking doen. Bij elke stoomsessie zie ik de genezende kracht van yoni steam in actie. Het is prachtig dat de kracht van yoni steam blijft voortleven als een kostbare schat uit het verleden, doorgegeven aan nieuwe generaties en verweven met de moderne tijd.

Intiem stomen is een essentieel onderdeel van het Nourishing New Mama Plan van Soulful Mama. Dit plan is gericht op het bieden van ondersteuning en verzorging aan pas bevallen moeders, waarbij verschillende traditionele en holistische methoden worden gecombineerd om het postpartum herstel te bevorderen. 

Diepere verbinding 

Wegdromen

Let me tell you something about being a woman

LAATSTE BLOGS