Moxa

POST-PARTUM

 Moxa is een waardevolle aanvulling op de traditionele Chinese geneeskunde en heeft bewezen voordelen voor vrouwen na de bevalling. Wat doet dit verwarmde toverstafje nu precies?

Moxa Therapie

Moxa kan tijdens de postpartumperiode verschillende voordelen bieden aan vrouwen. Allereerst helpt het bij het versterken van de energie en het verminderen van vermoeidheid, wat essentieel is na de uitputting van de bevalling. Daarnaast helpt het bij het verminderen van pijn en spanning in de onderrug, wat vaak voorkomt na de belasting van de zwangerschap en bevalling.

Moxa heeft ook een positieve invloed op de spijsvertering, wat gunstig is voor het herstel na de bevalling. Veel moeders ervaren spijsverteringsproblemen na de bevalling, en moxa kan helpen om deze ongemakken te verlichten en de spijsverteringsfunctie te verbeteren.

Het gebruik van moxa tijdens de postpartumperiode biedt ook een gevoel van ontspanning en welzijn. Emotionele en fysieke stress komen vaak voor na de bevalling, en de kalmerende warmte van moxa kan helpen om deze stress te verminderen en een gevoel van rust te bevorderen.

Moxa therapie is een essentieel onderdeel van het Nourishing New Mama Plan van Soulful Mama. Dit plan is gericht op het bieden van ondersteuning en verzorging aan pas bevallen moeders, waarbij verschillende traditionele en holistische methoden worden gecombineerd om het postpartum herstel te bevorderen. 

Versterken van je energie

Na de bevalling voeg ik moxa toe aan het Nourishing New Mama-plan om je te helpen bij het herstel en versterking van je lichaam. Moxa speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de Qi-stroom en het verwarmen van de baarmoeder, wat essentieel is voor een gezond herstel na de bevalling.
Tijdens een moxa-sessie zorg ik ervoor dat je comfortabel ligt terwijl ik de moxa-sticks boven specifieke acupunctuurpunten op je onderbuik en onderrug houd. 

Moxa is een gedroogd kruid dat wordt gebruikt in de vorm van rookvrije Moxa sticks, gemaakt van geperst en verkoold bijvoet. Zodra de moxa wordt aangestoken, voel je een aangename warmte die diep doordringt in je lichaam. De warmte wordt omschreven als heerlijke zachte douchestralen. Of als dansende rook die diep naar binnendringt. Iedereen ervaart het weer een beetje anders. Deze warmte helpt bij het opheffen van energieblokkades en bevordert de Qi-stroom, waardoor het herstelproces wordt ondersteund.


Verwarmen van de  baarmoeder

Let me tell you something about being a woman

LAATSTE BLOGS